375.000 euro van Postcode Loterij naar games voor laaggeletterden

17 February 2022, 10:52 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Stichting Lezen en Schrijven

De Postcode Loterij heeft een extra bijdrage van 375.000 euro geschonken aan de Stichting Lezen en Schrijven in Den Haag. Het geld wordt ingezet om op nieuwe manieren laaggeletterden te bereiken.

Met de extra bijdrage gaat de stichting, gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg, de komende twee jaar nieuwe manieren van leren ontwikkelen. "Door te experimenteren met gamificatie en serious games willen we laaggeletterden motiveren om hun basisvaardigheden te verbeteren", zegt directeur Geke van Velzen. "Dat betekent dat we bijvoorbeeld gaan uitproberen hoe je kunt leren door een online spel."

Er zijn in Nederland al veel plekken waar iemand met taal of rekenen aan slag kan gaan, zoals in een Taalhuis in de bibliotheek. "Maar we zien ook dat we een grote groep mensen nog niet bereiken", zegt Van Velzen. "We willen hen iets uitdagends bieden. Zodat zij met plezier gaan en blijven leren. Geweldig dat we nu aan de slag kunnen dankzij deze extra bijdrage van de Postcode Loterij. Aan alle deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt!”  

Oog voor laaggeletterden

Dorine Manson, Managing Director bij de Postcode Loterij: “We zijn onze deelnemers dankbaar dat we dankzij hun deelname deze mooie en belangrijke bijdrage aan Stichting Lezen en Schrijven hebben kunnen toekennen. Bij de Postcode Loterij financieren we goede doelen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. Met een innovatieve en positieve aanpak gaat Stichting Lezen en Schrijven aan de slag om mensen te bereiken die nu niet worden bereikt. Wij zijn trots hen hierin te kunnen ondersteunen.”